Корекция на нос

Отстраняване на физиологични нарушения

Можете отново да дишате свободно

По-красив профил на цялото лице

Можете отново да поемете дълбоко въздух и да се радватe на новия си нос оглеждайки се в огледалото.

Защо е нужна корекция на носа?

Независимо дали страдате от затруднения в дишането, хъркане или носов и неясен говор, корекцията на носа е процедура, която може да помогне при този вид оплаквания. В тези случаи медицински обусловената намеса е единственото решение. В естетически смисъл корекцията на носа може да промени положително цялостното изражение на лицето.

Третирането

Преди операцита по корекцията на носа:

 • Един месец преди лечението спрете пушенето
 • Един месец преди операцията трябва да прекратите приема на медикаменти разреждащи кръвта, като напр. аспирин.
 • Един ден преди операцията ще отпътувате за Истанбул и ще бъдете настанени в 5-звезден хотел в близост до нашата клиника.

В деня на операцията:

 • Ще бъдете настанени в собствена стая в клиниката.
 • Нашите лекари ще Ви прегледат обстойно, като ще Ви бъде изготвена пълна кръвна картина и ЕКГ.
 • В предварителен разговор с анестезиолога и хирурга ще бъдат обсъдени всички подробности относно процедурата. Ако имате допълнителни въпроси, страхове или притеснения, можете още веднъж да ги споделите.
 • След като Вашите кръвни резултати бъдат готови, може да ви бъде поставено и успокоително при необходимост.
 • След това ще бъдете поставени под пълна упойка.

След операцията:

 • Ще се погрижим да излезете възможно най леко от упойката. Нашите сестри и санитари ще се постараят това да се случи възможно най-бързо и безболезнено, за да се стабилизира кръвообращението ви.
 • Ще Ви бъдат дадени медикаменти (антибиотици, болкоуспокояващи и приспивателни) в нужните количества.
 • Пет дни след операцията компетентният пластичен хирург ще прегледа носа Ви, ще отстрани шината и ще постави спортен тейп преди обратното пътуване до страната Ви.
 • 6-7 дни след операцията може да се приберете обратно в страната си.
 • ДДве седмици след интервенцията не трябва да пушите и да взимате медикаменти разреждащи кръвта, като напр. аспирин.
 • Четири седмици не трябва да се упражнява натиск върху носа, в това число не могат да се поставят и слънчеви очила.
 • Тежки физически дейности и спорт трябва да се избягват в продължение на шест седмици.
 • До три месеца изчезват всякакви отоци.

Свържете се с нас за Вашата консултация / лечение!

Как протича операцията по корекцията на носа?

В предварителен разговор с нашия пластичен хирург ще бъдат уточнени конкретно Вашите желания и очаквания от интервенцията. Те ще бъдат взети под внимание, но ще бъде обсъдено и какво е подходящо за Вашето лице, така че да се получи оптимален краен резултат.

За операцията е необходимо да пристигнете в Истанбул и да останете от пет до седем дни. Ние ще се погрижим престоят Ви да бъде колкото се може по-приятен за Вас.

Корекцията на носа представлява сравнително лесна оперативна намеса и се извършва под локална анестезия или под пълна упойка. Няма да изпитвате никакви болки. В Esteworld работим с най-модерната техника. Преди години, за да се извърши операция по корекция на носа, беше необходимо първо да бъде счупен. За радост това отдавна вече не се практикува, вместо това нашите хирурзи моделират костта и хрущяла на носа по най-внимателния и безболезнен начин. Разрезите се извършват само на местата, които не са видими отвън. Така корекцията на носа не води до видими белези. Също така тампонада се използва само в изключителни случаи. Ако това е необходимо във Вашия случай, за целта ще бъде използвана специална силиконова тръбичка, за да можете веднага след корекцията на носа да дишате през него.

Леки болки и също така леко усещане за натиск може да са налице през първите два дни след операцията. Ние ще ги третираме с медикаменти. Свалянето на шината причинява минимални болки. Повечето пациенти след третирането имат значително подобрено дишане.

Операцията по корекция на носа подходяща ли е за Вас?

Ако страдате от затруднено дишане, хъркане или проблеми в говора, операцията по корекция на носа може да се окаже подходяща процедура за Вас. Много често причината е и чисто естетическа – намалено самочувствие поради външния вид на носа -например гърбица, големина или изкривяване на носна преграда. Ринопластиката може да подобри цялостната визия на лицето. Най-важното е да имате реалистични очаквания от операцията.

Контакти

Свържете се сега!

Имате въпроси относно някоя интервенция или искате да уговорите час за консултация? Не се колебайте да се свържете с нас!

Съобщение

Консултирай се безплатно и необвързващо!