Увеличаване на бюстa чрез гръдни импланти: прищявка или необходимост?

Уголемяването на бюста: какво трябва да знаем?
Доста млади момичета на възраст от 19-20 години, още нераждали изпитват неописуемо желание да си поставят гръдни импланти. Често този стремеж бива подтикван от факта, че дори след приключване на пубертета при някои момичета гърдите не се развиват достатъчно добре и остават в това положение – тоест не са пораснали до размера, който е приет за нормален за тази възраст. Естествено тук говорим за чисто психологическата необходимост на едно младо момиче да изглежда като връстниците си и да повиши своето либидо. Като цяло не е практика, но ако това е осъзнато решение на пациента, пластичните хирурзи успешно извършват аугментационна мамопластика.

Друг често срещан проблем е асиметрията на двете гърди. Постигане на хармония може да се постигне чрез поставяне на различни по големина импланти във всяка гърда, като понякога това  може това да е съчетано и с премахване на излишна кожа от някоя от гърдите.

На каква възраст най-рано може да се направи операция по уголемяване на бюста и може ли едно младо момиче след това да кърми нормално?

Според всички международни стандарти на естетичната хирургия, пациентката за поставяне на импланти трябва да е пълнолетна и да желае да се подложи на тази операция, по собствено желание. Не, категорични са специалистите. Поставянето на импланти, не пречи на процеса на кърмене в бъдеще, защото по който и начин да бъдат поставени, те не взаимодействат с млечните жлези.

Да не забравяме че жените много често са подтиквани и от чиста суета. Естественото желание на всяка жена да бъде по привлекателна за противоположния пол. Жените често прибягват до това и след приключване с ражданията, деформация на бюста след продължително кърмене, резки промени в теглото или с цел корекция след мастектомия. Едно е ясно, силиконови импланти, с цел увеличаване на бюста се поставят от близо 60 години и няма нито едно доказателство за вредата на силокона, стига той да е качествен и одобрен от светоните здравни организации.

Нещо интересно за уголемяването на бюста !

Първият силиконов гръден имплант е бил поставен през 1962г. от двама американски хирурзи от Тексас – Франк Героу и Томас Кронин. Идеята на Франк му е дошла,  докато стиска пластмасова банка с кръв, която му заприличала на мека женска гръд. Първият експеримент с поставянето на импланти бил направен върху кученцето Есмералда. То не отхвърлило имплантите и така лекарят и екипът му се престращили да направят операцията и на американката Тими Джей Линдзи, която  приела експерименталната операия и след два часа се събудила със по-голям бюст. През 1963г двамата учени представят техниката си на конференция на американското дружество по пластична хирургия във Вашингтон. Днес средно годишно се извършват над 300 хиляди операции по поставяне на импланти на гърдата. Една от най-масовите причии за извършване на този тип операции в Америка е следхирургично отсраняване на гърдите вследствие рак на гърдата.

Няколко са въпросите които повечето дами се питат:

Какви са имплатите, как се поставят, боли ли ?
Поставянето на гръдни импланти е операция която трябва да се извърши от пластичен хирург.

Защо да си направим тази операция в болницата Esteworld ?

Esteworld е една от най-модерните клиника за естетична хирургия в Турция. Благодарение на своя опит и професионализъм, пластичните хирурзи на Esteworld се открояват като едни от най-добрите хирурзи за мамопластика в Турция.По време на консултацията един от нашите хирурзи ще ви помогне да изберете типа имплант-физиологичен или силиконов, този който най-добре отговаря на вашите нужди и цели. Те ще ви посъветват относно размера, формата и вида на имплантите, които най-добре отговарят на характеристиките на вашето тяло, за да се постигне възможно най-естествен резултат.

Обикновено се използват два вида импланти- кръгли(по-ретро версията на имплантите) и анатомични(капковидни). Последните биват предпочитани като тенденция, поради по естествения вид.

Начините за поставяне на силиконовите импланти са три вида спрямо мястото на направения разрез:

-аксиларно- подмишницата, използва се по-рядко и то основно при поставяне на кръгли импланти.

-периареоларно- чрез разрез в долната част на ареолата. При този метод понякога се получава липса на чувствителност в областта на  зърното и ареолата, която с времето отшумява.

-инфрамамарно- чрез разрез в гънката на гърдата. Използва се често, като белегът е дискретен и скрит и след време почти не се забелязва.

Как се извършва хирургическата интервенция по уголемяване на бюста?

Операцията отнема 1-2 ч. Като пациентите остават в клиниката през първите 24ч под наблюдение. Най-изпозваните методи за поставне на импланти са два: надмускулно (под гърдата,между млечната жлеза и пекторалния мускул) и подмускулно(частично или изцяло под пекторалния мускул).

Болките през първия и втория ден се повлияват много добре от болкоуспокояващи, но все пак е желателно пациентът да има придружител с него през първите 48ч след операцията. Дисконфортът в следвашите дни е много по-лек, като до 2 седмици и отокът и леките болки отшумяват. Новите гърди придобиват желания облик от 6-12 месеца. Препоръчва се да се носи специален стегнат сутиен през първите 3-4 седмици. Пациентите работещи в офис среда, могат да се върнат на работа след 3-4 дни, но трябва да се въздържат от тежки интензивни движения, шофиране, плуване и спорт  през първите месец, два.

Крие ли рискове операцията ?

По голяма част от процедурите по поставяне на импланти протичат без усложнения и пациентите се радват на резултатите дълги години. Въпреки това като при всяка оперция и тази крие своите рискове- като кървене, инфекция, намалена чувствителност около зърното. Много рядко се наблюдава и се получава капсуларна контрактура- явление при което тялото не приема новия елемент (импланта) и създава фиброзна капсула около него, като естествена защита на организма. Това може да доведе до притискане на импланта, деформации и болки. По рядко се случва при употреба на импланти с физиологичен разтвор.

Имат ли годност имплантите ?

Гръдните импланти не са доживотни приспособления и те като всеки продукт имат някакъв срок на годост. Големите компании, производители на качествени импланти гарантират минимален срок от 10г, но при  качествено поставени и несъздаваши проблеми импланти , този срок може да бъде още малко удължен.

В заключение ще кажем,че най-често правената естетична операция е поставянето на гръдни импланти, защото суетата е човешко качество и всеки заслужава да е красив и по-щастлив от този факт.

А в Esteworld ще сте в добри ръце. Все пак това е клиниката която ви кара да се усмихвате …

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed