Стягане на коремната стена

Отстранете излишната тъкан и мазнина

Повишете самочувствието си

Придайте отново красива форма на талията и корема

Сбогувайте се с дългите дрехи, оформящото бельо и врязващите се панталони. След тази интервенция, можете отново да покажете корема си.

Защо е необходима пластика на корема-абдоминопластика?

Като цяло жените страдат от по-слаба съединителна тъкан, което може да доведе до отпускане на кожата на корема. Мускулатурата в коремната област при жените е с висока еластичност по време на бременността. За съжаление понякога след периода на майчинство или при резки колебания в теглото, кожата в областта на корема не се прибира. В такива случаи абдоминопластиката е добро решение, за прибирането на излишната кожа в проблемните участъци и моделиране на тялото по по-добър начин.

Esteworld 

Още полезна информация за пластична хирургия: 

Стягане на коремната стена

Tретирането

Преди операцията:

 • Един месец преди операцията трябва да спрете пушенето и да прекратите приема на медикаменти разреждащи кръвта, като напр. аспирин. Трябва да се откажете и от приема на витамин Е.
 • Една седмица преди операцията трябва да Ви бъдат направени пълна кръвна картина и ЕКГ.
 • Трябва да пристигнете в Истанбул един ден преди операцията.
Стягане на коремната стена

В деня на операцията:

 • Ще бъдете настанени в собствена стая в клиниката.
 • Моля, не използвайте лосион за тяло, грим или крем за лице след къпане.
 • Нашите лекари ще Ви прегледат обстойно, като ще Ви бъде изготвена пълна кръвна картина и ЕКГ.
 • В предварителен разговор с анестезиолога и хирурга ще бъдат обсъдени всички подробности относно операцията. Ако имате допълнителни въпроси, страхове или притеснения, можете още веднъж да ги споделите.
 • Когато Вашите кръвни резултати станат готови, ще ви бъде поставена пълна упойка.
Стягане на коремната стена

След операцията:

 • Един ден след операцията ще обсъдите с хирурга Вашите контролни прегледи и ще получите корсаж, който ще трябва да носите 4 седмици.
 • Възникването на леки отоци е нормално . Естествено, ще ви бъдат дадени всички необходими медикаменти (антибиотици, болкоуспокояващи,приспивателни).
 • В продължение на 14 дни не трябва да взимате цялостен душ и да плувате.
 • След около две седмици може да възобновите обичайния си ритъм на живот.
 • Осем седмици не трябва да спортувате и не трябва да се подлагате на силни физически натоварвания.
Стягане на коремната стена

Свържете се с нас за Вашата консултация / лечение!

Как протича абдоминопластиката?

Преди операцията се осъществява предварителен преглед, по време на който хирургът очертава и контурира зоната, която ще бъде третирана, като едновременно с това се обсъждат вашите очаквания и реалните резултати които могат да се постигнат чрез интервенцията.

По време на операцията се извършва отстраняване на излишната кожа и мастна тъкан и едновременно с това корекция на мускулите на коремната стена. Отпуснатите мускули се зашиват повторно и пъпът се моделира наново. Излишна мазнина се изсмуква. Разрезът при коригиране на коремната стена се извършва ниско долу в коремната област, като на практика след време остава незабележим.

Операцията продължава средно от три до четири часа според третираната зона. Това зависи от количеството излишна тъкан, която се намира под коремна стена.

Операцията на коремната стена подходяща ли е за Вас?

Ако се храните здравословно и спортувате редовно, но въпреки това коремът Ви остава отпуснат, абдоминопластиката може да е добро решение за Вас. С помощта на тази интервенция можете отново да оформите талията си и коремът Ви да стане стегнат и прибран. Този вид хирургическа намеса е една от най-ефективните процедури за оформяне контурите на тялото, отстранявайки излишната мазнина, тъкан и кожа. Едновременно с това се извършва и подсилване на отслабените коремни мускули.

За да Ви бъде извършена абдоминопластика, трябва да сте в добро физическо и емоционално състояние, да водите активен начин на живот и да сте свалили килограмите които Ви тежат, за да се прибере увисналата кожа. Необходимо е да спрете и тютюнопушенето.

Контакти

Свържете се сега!

Имате въпроси относно някоя интервенция или искате да уговорите час за консултация? Не се колебайте да се свържете с нас!

Съобщение

Консултирай се безплатно и необвързващо!