Гръдна хирургия – смаляване на гърди

Подобряване на самочувствието

Изкривяванията по гръбначния стълб се отстраняват

Излишната мазнина и тъкан се премахват

Искате да изглеждате стройни и да върнете подходящите пропорции на тялото си? При по-големи гърди, операцията по смаляване на бюста би помогнала да постигнете по-красив и хармоничен вид.

Защо смаляване на гърдите?

Преди всичко по време на пубертета може да се натрупат много излишни мазнини и тъкани по гърдите. Това води до увеличаване на теглото, което може да причини изкривявания по гръбнака и болки в гърба. За съжаление и твърде големите гърди могат да доведат до загуба на самочувствие. Чрез операцията по намаляване на гърдите може да се направи корекция на размера на бюста, така че да стане пропорционален на останалата част от тялото.

третирането

Преди операцията по намаляване на бюста:

 • Един месец преди операцията трябва да спрете пушенето и да прекратите приема на медикаменти разреждащи кръвта, като напр. аспирин. Трябва да се откажете и от приема на витамин Е.
 • В някои случаи трябва да се направи мамография една седмица преди операцията, да се изготви пълна кръвна картина и да се направи ЕКГ.
 • Един ден преди операцията ще имате предварителна консултация с хирурга, на която ще уточните всички подробности относно процедурата по намаляване на бюста.

В деня на операцията

 • Ще бъдете настанени в собствена стая в клиниката.
 • Моля, не използвайте лосион за тяло, грим или крем за лице след къпане.
 • Нашите лекари ще Ви прегледат обстойно, при което ще се изготви пълна кръвна картина и ЕКГ.
 • В предварителен разговор с анестезиолога и хирурга ще бъдат обсъдени всички подробности относно процедурата. Ако имате допълнителни въпроси, страхове или притеснения, можете още веднъж да ги споделите.
 • Когато Вашите кръвни резултати станат готови, ще ви бъде поставена пълна упойка.

След операцията:

 • Ще прекарате 1-2 дни в болницата, където ще получите всички необходими медикаменти (антибиотици, болкоуспокояващи и приспивателни).
 • През този период гърдите Ви ще бъдат пристегнати, което ще подобри заздравителния процес. Възникналите отоци и синини след кратко време затихват.
 • Здравословната комбинация от движение и почивка е важна.
 • 5-6 дни след операцията ще се извърши контролен преглед. След което можете да се приберете в родината си.
 • След около 2-3 седмици конците ще паднат. Можете да се къпете всеки ден.
 • След няколко седмици можете възобновите обичайния си ритъм на живот. При всички положения трябва да се избягват тежки физически натоварвания и интензивни спортни упражнения за известно време.
 • Моля, носете поддържащ сутиен денонощно в продължение на шест седмици.

Свържете се с нас за Вашата консултация / лечение!

Как протича операцията по смаляването на гърдите?

В предварителен разговор с нашия пластичен хирург се уточняват какви са желанията и очакванията ви от интервенцията. Заедно ще обсъдите кое решение ще е най-подходящо за Вас и ще доведе до оптимален резултат.

При най-често използвания метод се правят три разреза. Един разрез преминава около зърното на гърдата. Още един се прекарва вертикално от долния ръб на зърното до инфрамамарната гънка под гърдата. Третият разрез следва естествения ход на инфрамамарната гънка.

Първо хирургът отстранява излишната гръдна тъкан, мазнина и кожа. След това се повдига зърното на по-висока позиция. Зърното, което при големите гърди най-често е по-уголемено и широко, се смалява. За да се подобри контурът под ръцете, може да се наложи и използване на липосукция.

Операцията по смаляването на бюста подходяща ли е за Вас?

Ако Вашите гърди са прекалено големи, това може да доведе до физически оплаквания, по-специално до болки в гърба и изкривявания на гръбначния стълб. Прекомерното им тегло може да има отрицателно въздействие и върху раменете ви, като доведе до хронична умора и болки. Освен това потните жлези под гърдите причиняват увеличено дразнене, сърбеж и обриви в тази част на тялото. Но дори и чисто естетически да желаете да коригирате по-големия си бюст или да оправите асиметрия, операцията по намаляването на гърдите би помогнала това да се случи и да възвърнете самочувствието си.

Контакти

Свържете се сега!

Имате въпроси относно някоя интервенция или искате да уговорите час за консултация? Не се колебайте да се свържете с нас!

Съобщение

Консултирай се безплатно и необвързващо!