Пластика на ухото (Отопластиката)

Пластика на ухото (Отопластиката)

Пластиката на ушите е естетическа процедура, предназначена да подобри формата и външния вид на ушите.

Отопластиката (пластиката на ушите) има за цел да изпълни две основни функции: регулиране на положението на ушите по-близо до главата и намаляване на размера на големите уши, като същевременно ги прави естествено изглеждащи.

Целта на тази естетическа корекция е да създаде хармоничен вид на ушите спрямо останалите черти на лицето. Всички разрези направени по време на операцията са добре скрити зад ушите.

Пластика на ухото (Отопластиката)

Подходящи кандидати за отопластика

Ако е необходимо да се извърши корекция на ушите при деца, се препоръчва това да се извърши на възраст, когато пациентът е между 7 и 14 години. Това се дължи на факта, че ухото се оформя по-рано като орган и колкото по-рано се извърши операцията, толкова по-добри са резултатите.

Също така ограничава времето, в което детето е изложено на неприятни коментари от връстници, което често е основната причина за отопластика.

Няма горна възрастова граница. Операцията може да се извърши дори при пациенти в напреднала възраст. Непушачите в добро здраве са добри кандидати за отопластика в както и хора, които се чувстват неудобно от стърчащи или необичайно оформени уши.

Какво прави Esteworld най-добрият избор за прикрепване на уши?

Пластичните хирурзи в Easteworld Турция са специално обучени и сертифицирани и се специализират изключително в козметичната хирургия на лицето, ушите и шията.

Ушните хирурзи от Esteworld притежават експертни познания за хрущялната структура на ушите и притежават художествените умения, прецизния подход и внимателното внимание към детайлите, които са необходими за хирургията на закрепване на ушите.

Подготовка за операцията

Един месец преди операцията на ще бъдете посъветване да спрете изцяло тютюнопушенето,както и да прекратите приема на витамин Е или аспирин, ако ги употребявате.

Една седмица преди процедурата пластичните хирурзи ще ви предоставят всички необходими предоперативни инструкции.

Един ден преди операцията

Ще трябва да преустановите приема на храна и напитки през времето определено от пластичния хирург. Сутринта на операцията Много е важно да важно да носите дрехи, които при прибирането Ви лесно могат да се нахлузят, без да докосват ушите Ви.

Как се извършва пластика на ухото?

Процедурата обикновено се извършва под местна упойка, в специални случаи е възможно да се извърши и под обща анестезия (при децата). Отнема около 1,5 часа.

Операцията включва извършване на разрез на задната повърхност на ушната мида (3 – 4 см), моделиране на хрущяла с използване на подходящи разрези и поставяне на вътрешни шевове. Външната рана се затваря с помощта на абсорбируеми конци. Размерът и местоположението на хирургичната рана правят белега практически невидим.

След операцията

Един ден след отопластика
Първите 24 часа ще трябва да носите компресионна лента на главата. Може да се появи известно подуване.

Една седмица след операцията
Някои пациенти могат да се върнат на работа след първата седмица от операция на ухото, но това е строго индивидуално за всеки пациент. Силно се препоръчва да спите с повдигната глава през първата седмица от възстановяването.Това гарантира минимално подуване зад ухото и в средата на ушната кухина. За целта може да поставите две или три възглавници под главата си.

Един месец след отопластиката
Трябва да се избягва кихане и духане на носа в продължение на три седмици. Избягвайте всички дейности, които могат да повишат кръвното Ви налягане. Не трябва да се вдигат тежки предмети поне две седмици след операцията.

Общи рискове от операцията

  • Гадене
  • Изтръпване
  • Лека болка или дискомфорт
  • Подуване и натъртване
  • Кървене
  • Алергична реакция към анестезия
  • Инфекция в хрущяла
  • Възпаления, сърбящи белези

Свържете се с нас за Вашата консултация / лечение!

Пластика на ухото (Отопластиката)

Често задавани въпроси

Кога мога да взема душ след пластика на ухото?

След премахването на превръзката на третия ден, повечето пациенти могат да се къпят, но е задължително ушният канал да бъде напълно сух. Това може да се постигне чрез поставяне на памук, покрит с вазелин в отвора на ушния канал.

Ще бъдат ли видими разрезите?

Разрезите, направени по време на операция на ухото, са незабележимо скрити в гънката на ушите и практически са невидими.

Ще повлияе ли пластиката на ухото върху слуха ми?

Не. Оперира се само външното ухо, а не вътрешното или средното ухо, които са свързани със произвеждането слуха.

Контакти

Свържете се сега!

Имате въпроси относно някоя интервенция или искате да уговорите час за консултация? Не се колебайте да се свържете с нас!

Съобщение

Консултирай се безплатно и необвързващо!