Пластика на клепачите (блефаропластика)

Блефаропластика / горни и долни клепачи

Повдигането на клепачите е една от най-популярните оперативни интервенции, имаща за цел да премахне признаците на стареене в областта на долните и горни клепачи.

Медицинското наименование на процедурата е блефаропластика; операция помагаща за премахването на отпусната кожа, тъмните кръгове и торбички под очите.

Пластика на клепачите (блефаропластика)

Кое прави Esteworld най-добрия избор за пластика на клепачите?

Повдигането на горните клепачи е сравнително лесна и отработена в годините операция, докато хирургията на долните клепачи изисква високо ниво на техника и професионализъм. Ето защо изборът на опитен хирург, запознат с всички аспекти на операцията по корекция на клепачите, е от изключително значение за постигането на успешни и задоволителни резултати.

Кои пациенти са подходящи за блефаропластика?

Подходящи пациенти за блефаропластика с тези с:

  • Провиснала кожа под очите
  • Подпухнал вид на горните клепачи
  • Излишна кожа на долните клепачи
  • Торбички и тъмни кръгове под очите

Подготовка за операцията

Един месец преди операцията. Ако сте пушач силно се препоръчва да преустановите пушенето месец преди операцията по корекция на клепачите. Освен това трябва да се избягва употребата на някои противовъзпалителни лекарства и аспирин, които могат причинят повишено кървене.

Как се извършва пластика на клепачите

Блефаропластиката може да се извърши под обща упойка, както и под локална анестезия. Процедурата се извършва амбулаторно и изисква минимални последващи грижи.

При операцията по повдигане на горния клепач, разрезите се правят в естествената гънка на кожата, така че след зарастване белезите да останат невидими.

При корекция на долните клепачи се извършва отстраняване на мастната тъкан и отпусната кожа, които придават уморен вид на лицето. Понякога се отстранява само част от мастната тъкан, а другата част се използва за запълване на по-хлътнали места. По този начин може едновременно да се извърши премахването на торбичките и запълването на вдлъбнати места.

След операцията

Един ден след пластика на клепачите

Първите няколко дни след операцията по корекция на клепачите пациентите трябва да почиват с повдигната глава. Прилагат се студени компреси върху клепачите.

Една седмица след операцията по повдигане на клепачите

През първите 48ч след операцията по корекция на клепачите е възможна появата в различна степен на синини и отоци.

Един месец след операцията

Установено е, че при някои пациенти леките отоци продължават няколко седмици Синините обикновено изчезват в рамките на седем до десет дни.

Общи рискове от операцията по корекция на клепачите

  • Синини
  • Отоци
  • Кървене
  • Инфекция
  • Сухота в очите

Esteworld

Свържете се с нас за Вашата консултация / лечение!

Пластика на клепачите (блефаропластика)

Често задавани въпроси

Колко време е необходимо да мине, за да се видят резултатите от пластиката на клепачите?

Възстановителният процес е постепенен, като белезите могат да изглеждат бледо розови в продължение на шест месеца след процедурата.

Контакти

Свържете се сега!

Имате въпроси относно някоя интервенция или искате да уговорите час за консултация? Не се колебайте да се свържете с нас!

Съобщение

Консултирай се безплатно и необвързващо!