Лифтинг на шия (лифтинг на врата)

Лифтинг на шия (лифтинг на врата)

С напредването на годините кожата започва да губи своята еластичност, мускулите и тъканите се отпускат, появяват се мазнини и дълбоки бръчки. Шията е една от зоните където най-рано се проявявaт признаците на стареене.

Вдигане на врата (лифтинг на врата)

Какво прави Esteworld най-добрият избор за операция по лифтинг на шията?

Като водеща клиника за пластична хирургия в Турция, естетичните ни хирурзи имат дългогодишен опит в операциите по моделиране на шията, като успяват да постигнат красив контур на лицето както при жените, така и при мъжете.

Използват се най-съвременни технологии, с помощта на които се постига изваяна шия и красива челюстна линия.

Добри кандидати за Neck Lift

Лица с добро общо здраве, които са притеснени от външния вид на шията си и имат следните притеснения:

  • Отпусната шия
  • Отпусната кожа
  • Слаби мускули на врата
  • Мастни отлагания под брадичката

Подготовка за операцията

Един месец преди операцията тютюнопушенето трябва да бъде изцяло преустановено. Необходимо е да се спре приемът на някои лекарства, витамини и билкови препарати, които причинят разреждане на кръвта, с цел избягване повишено кървене.

Една седмица преди операцията

Трябва да се спрат всички форми на никотин, включително никотинова дъвка и никотинови ленти, които могат да доведат до същите здравословни проблеми, причинени от тютюнопушенето. Желателно е да се храните здравословно и питателно, за да спомогнете организма във възстановителния процес.

Един ден преди операцията:

Не поглъщайте никаква храна или течности след времето, препоръчано от лекаря. Уверете се, че в багажа ви присъстват удобни обувки и дрехи, които се закопчават с ципове или копчета.

Как протича операцията?

Операцията за лифтинг на шията е естетическа операция, която се съчетава цервикопластика (за отстраняване на излишната кожа) и платизмопластика (за затягане на отпуснатите мускули на врата).

Най-често операцията за лифтинг на шията се прави едновременно с фейслифтинг, за да се постигне оптимално подмладяване на лицето и врата.

Пластичните хирурзи от Esteworld правят два малки разреза зад ухото и още един под брадичката. За да се премахне излишната мазнина и отпуснатата кожа, едновременно Neck Lift често се прилага и липосукция.

След операцията

Един ден след операцията
Възможно е да почуствате умора, да се появят синини и отоци, но всичко това е естествена част от възстановителния процес.

Една седмица след операцията
Ако изпитвате дискомфорт или болка, трябва да приемате предписаните болкоуспокояващи според указанията на вашия хирург.

Един месец след операцията
Ще ви бъде поставена лека превръзка на раните след операцията, която трябва да се поддържа суха в продължение на две седмици.

Шест месеца след операцията
Възможно е в този период все още белезите да бъдат видими

Общи рискове от операцията по лифтинг на шията

  • Инфекция
  • Незадоволителни резултати
  • Извършване на друга коригираща процедура
  • Натрупване на кръв под кожата

Свържете се с нас за Вашата консултация / лечение!

Често задавани въпроси

Как протича възстановяването след операцията по лифтинг на шията?

Повечето пациенти се възстановяват до една-две седмици и могат да се върнат на работа в рамките на 3-5 дни.

Кога се виждат резултатите от Neck Lift?

Резултатите биват забелязани веднага след операцията, но те ще продължат да се подобряват с течение на времето. Някои аспекти на възстановяването, като например окончателното заличаване на белезите, могат да отнемат шест месеца или повече.

Контакти

Свържете се сега!

Имате въпроси относно някоя интервенция или искате да уговорите час за консултация? Не се колебайте да се свържете с нас!

Съобщение

Консултирай се безплатно и необвързващо!