Затворена ринопластика

Какво е затворена ринопластика?

Тази операция по корекция на носа, известна като затворена ринопластика, е една от най-често използваните хирургически техники през последните години.

За разлика от отворената хирургия, по време на затворената операция не е необходимо да се отварят меките тъкани и кожата вътре в носа. Носът не се състои само от кости, хрущяли и кожа. Съществуват връзки, които осигуряват мекота, мобилност и придават по-гладък вид.

С тази техника се избягва изрязването на тези връзки и кървенето, освен това и кожата и меките тъкани в носа се увреждат много-по малко. Това респективно съкращава възстановителния период за пациента.

След операцията не остават видими белези. Затворена ринопластика може да се прилага на всяка група пациенти, включително и на ревизионни операции и при корекция на изкривена носна преграда.

Затворена ринопластика

Как се извършва затворена ринопластика?

При затворена операция на носа всички разрези се правят през ноздрите. По този начин не остават следи от конци на върха на носа, както при откритата ринопластика. При този тип операция обикновено се предпочита да се използва пълна упойка, като средно продължава приблизително 2-2,5 часа. След операцията пациентът остава под наблюдение в клиниката за 24 часа.

В сравнение с отворената ринопластики при затворената се наблюдават по-малко след оперативни отоци и синини. Нормално е да има подуване на лицето след подобна интервенция. След затворената ринопластика обездвижващата шина се отстранява на седмия осмия ден. Използва се термопластична шина за целта. Повечето пъти се поставят силиконови тампони,под формата на листо, които се отстраняват на третия-четвъртия ден.

Възрастта на пациента, състоянието на кожата, здравословното състояние, тютюнопушенето оказват значително влияние върху възстановителния процес. При нормални условия 12-13 дни след операцията, пациентът изглежда така сякаш не е претърпял интервенция. Пълният период на възстановяване продължава 6 месеца.

Esteworld

Свържете се с нас за Вашата консултация / лечение!

Какви са предимствата на затворената ринопластика?

  • Няма да има белег.
  • Процесът на оздравяване е по-бърз.
  • Кожата и меките тъкани са по-малко увредени.
  • Възможно е да се предостави изображение, сякаш след операцията не е имало операция.

За какво трябва да внимава пациентът след операцията?

Първите два дни след операцията на пациента се препоръчва да лежи с повдиганата нагоре глава. Целта е да се предотвратят подуването и синините по лицето, както и да се намали потокът на кръв към главата. Освен това през първите дни пациентът трябва да избягва да спи на дясната или на лявата си страна.

Препоръчва се прилагането на студени компреси. Пациентите трябва да избягват носенето на очила в продължение на 4 до 6 седмици. Трябва да се внимава да не се намокри термопластичната превръзка 7-8 дни. След отстраняването и, се поставят две лепенки, които пациентът след два дни може сам да отстрани по време на къпане.

Ако пациентът работи в офис среда, няма проблем да ходи на работа с превръзки на 3-ия-4-ия ден. Но ако появата на работното място в този вид не е удачна, може да се отложи до 10-12 дни.

Контакти

Свържете се сега!

Имате въпроси относно някоя интервенция или искате да уговорите час за консултация? Не се колебайте да се свържете с нас!

Съобщение

Консултирай се безплатно и необвързващо!

    Меню